J. Kessels: the novel

83

Artikelen 4 Top25's 1

J. Kessels: The Novel is het krankzinnige verslag van een ongewenste reis van de schrijver P.F. Thomése met zijn beste vriend (en favoriete personage) J. Kessels naar Sankt-Pauli, Hamburgs uitgewoonde hoerenbuurt, en weer terug naar Tilburg.

Het is allemaal de schuld van ene Bertje, een oude kennis uit de Cafetaria Van Vroeger, wiens knetterhete frituurspetter van een zus de tongen nog steeds weet los te maken. En niet alleen de tongen. Waardoor de vrienden al gauw verstrikt raken in een web van intriges waar zij zelf part noch deel aan hebben. Van mij hoeft het allemaal niet zo, verzucht J. Kessels als ze het zoveelste pittoreske toplesstentje uitlopen. Maar als hij de kofferbak van zijn Toyota Kamikaze openmaakt, doet hij een afgrijselijke ontdekking. En dan begint het balletje (of wat het ook is) pas goed te rollen.

J. Kessels: The Novel is de wervelende nieuwe roman van een van de belangrijkste schrijvers van onze tijd. 

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
05 september 2015
Uitgeverij
Contact
ISBN
9789025431433 , 9789025431440 , 9789049800185 , 9789025436315 , ...


Artikelen over J. Kessels: the novel

Verhalen uit de boekhandel: Paul Goeken
03 oktober 2015 5 reacties
  Meer artikelen

Lees verder

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €4,99 bijBestel dit luisterboek voor  €15,95 bij

bestellen

Advertentie

Lezersrecensies (5)

Scheiße

door: Dhr. R.H. Passchier 1 like
Na De dood van Murat Idrissi van Tommy Wieringa is J. Kessels: The Novel nu al het tweede boek deze week waarin een lijk in de achterbak van een roadtrippende auto ligt weg te rotten. En het is, na Maan en zon van Stefan Brijs, ook het tweede boek, weliswaar in twee weken, waar de verkeerde auto op...

New Kids Turbo road trip

door: Mellius 1 like
Als je van New Kids Turbo houdt, dan is dit boek vast ook iets voor jou. De personages iets meer op leeftijd, maar wel uit Brabant. Een vriend van mij vond het fantastisch, maar ik ben wat minder enthousiast. Soms hilarisch. Soms teveel in herhaling.

Gonzo in de Lage landen. ‘Yeah, we’re on the road again.’

door: Ezra de Haan

Met J. Kessels: The Novel heeft P.F. Thomése het onmogelijke in de Nederlandse literatuur vorm gegeven: een road novel die aan alle normen van het genre voldoet en tegelijkertijd net zo Hollands is als een road novel Amerikaans. Want laten we eerlijk zijn, onze lage landje leent zich niet zo voor...


Kutboek! (om in de sfeer van het boek te blijven)

door: Kaj Peters 1 like
P.F. Thomese is een aparte schrijver. In het boek steekt hij een dikke middelvinger op naar het literaire establishment door zijn schitterende taalgebruik in te zetten om de meest platte situaties voort te brengen. Maar zijn bloemrijke zinnen over druipende negerlullen, vrouwelijke rondingen en...

Recensie J. Kessels: the novel

door: Hetty Custers 1 like
Tja, aan mij was hij niet zo besteed. Na de enthousiaste aansporing van Otto had ik het boek tijdens de boekenweek aangeschaft maar uiteindelijk vond ik de tekening op de kaft nog het leukste. Jammer.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic