Jaloezie

40

Een woonwijk in Heffen bij Mechelen wordt opgeschrikt door een moord. De vierendertigjarige Irene Vandesompel wordt badend in het bloed gevonden in haar garage. Ze is op gruwelijke wijze vermoord met vierendertig messteken.

De overbuurvrouw is de laatste die de vrouw in leven heeft gezien, toen de ex-man van Irene, met wie ze in een vechtscheiding was verwikkeld, die middag de kinderen kwam ophalen. Maar de ex heeft een ijzersterk alibi, en andere getuigen zijn er niet, hoewel de feiten plaatsvonden in een rustige buurt met sociale controle.

Uit de autopsie blijkt dat de dader 'slechts' zeventien keer wild heeft toegestoken, met een heggenschaar van het merk Fiskars. Aan die strohalm klampen rechercheurs Dirk Deleu en Nadia Mendonck zich vast.

Gaandeweg wordt duidelijk dat ook gezellige buren een duister kantje kunnen hebben. Mendonck en Deleu, die van de ene verbazing in de andere vallen, raken compleet verstrikt in een web van sociale intriges en ontketenen ongewild een kettingreactie van geweld die niemand voor mogelijk hield.

Verschenen in
Serie
Dirk Deleu (12)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
26 maart 2010
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
ISBN
9789022324875 , 9789460411212
Advertentie

Hebban recensie

Het zandmannetje op zijn best

door Eric Diepvens op 08-04-2010

De uit Mechelen afkomstige auteur Luc Deflo combineert het schrijverschap met een deeltijdse baan bij de Belgische bank KBC. Een aantal jaar geleden verruilde hij dit Antwerpse provinciestadje via een aantal tussenstops voor de Belgische hoofdstad, waar hij nog altijd woont met zijn vrouw van Zuid-Amerikaanse origine en hun zoontje.
Die verandering van omgeving werd ook weerspiegeld in zijn...

Lezersrecensies (1)

door: Peter Roosen 1 like

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic