Jamie's kookrevolutie

5

Jamie Oliver behoeft geen introductie meer. Zeg ‘Jamie’ en iedereen weet over wie je het hebt. Maar zijn allernieuwste missie heeft wél wat uitleg nodig. Jamie wil namelijk een kookrevolutie ontketenen door iedereen (en dan bedoelt hij ook echt iedereen!) te leren koken, en zo gezonder en gevarieerder te laten eten. Zijn grootste wapen in deze wereldwijde strijd is zijn nieuwste boek, Jamie’s Kookrevolutie – écht iedereen kan leren koken in 24 uur. Een revolutionair kookboek met veel fotografie en gevarieerde, toegankelijke en snelle recepten voor iedere dag en voor iedereen!
Jamie Oliver maakt zich al langer zorgen over ons. Hij wil dat we gezonder en gevarieerder gaan eten, in plaats van al die vette snacks en kant-en-klaar maaltijden. Daarom heeft hij het na de Tweede Wereldoorlog in vergetelheid geraakte Ministry of Food nieuw leven ingeblazen. Dit ministerie zorgde er destijds voor dat heel veel mensen na de schaarste tijdens de oorlog weer gezond en voedzaam leerden koken met eenvoudige middelen en basic ingrediënten. Jamie wil dat wij nu hetzelfde gaan doen, want het is helemaal niet moeilijk om iedere dag snel en gemakkelijk iets gezonds op tafel te zetten!
Met zijn nieuwe boek brengt Jamie het Ministry of Food bij de mensen thuis. Het staat boordevol aantrekkelijke, makkelijke recepten die stap-voor-stap en met behulp van duidelijke fotografie worden uitgelegd. Maar misschien wel het belangrijkste van het boek is dit: Jamie vraagt iedereen om ten minste één recept uit ieder hoofdstuk te leren koken, en deze kennis vervolgens over te brengen op iemand anders. Zo spreidt de kookrevolutie zich als een olievlek uit, raken steeds meer mensen enthousiast en eten we binnen een mum van tijd allemaal gezond!
Jamie’s Kookrevolutie is geweldig voor het zelfvertrouwen van onervaren koks, maar ook een rijke bron van informatie voor meer ervaren kookliefhebbers. De recepten zijn uiteraard ‘helemaal Jamie’: smaakvol en origineel als we van hem gewend zijn.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
360
Laatste editie
22 oktober 2008
Uitgeverij
Kosmos Uitgevers
ISBN
9789021540757

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 34,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 34,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

het beste boek van jamie mijn inziens

door: kitty hilhorst 1 like
Dit boek van jamie is echt top bijna alle recepten gemaakt, en nog eens gemaakt, en een groot aantal recepten dat regelmatig op het menu staan met name van de afdeling stoofschotels yumm!!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic