Jan Campertprijzen 2008

0

Het hele literaire oeuvre van Anneke Brassinga, de dichtbundel 'Nieuwe sterrenbeelden' van Peter Verhelst, de roman 'Over de liefde' van Doeschka Meijsing, de bundel 'Gevaarlijke kennis' van Luuc Kooijmans en het radioprogramma 'De avonden' (bedenker en eerste eindredacteur: Wim Noordhoek) zijn in 2008 bekroond met respectievelijk de Constantijn Huygens-prijs, de Jan Campert-prijs, de F. Bordewijk-prijs, de J. Greshoff-prijs en de G.H. 's-Gravesande-prijs.
Al sinds 1948 kent de Jan Campert-stichting deze literatuurprijzen jaarlijks toe. Niet om voor zichzelf de publiciteit te zoeken, maar om bij te dragen aan de publieke erkenning en de grotere bekendheid van door haar belangrijk geacht literair werk.
Alle beschouwingen zijn geschreven door critici en essayisten die al langer vertrouwd zijn met het werk van de laureaten. Zowel voor een eerste oriëntatie op het werk van de laureaten als voor een diepgaande bestudering ervan biedt deze bundel uiterst waardevolle bijdragen. De uitgave wordt gecomplementeerd met biografische en bibliografische gegevens. Yra van Dijk en Koen Hilberdink verzorgen de redactie.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
26 maart 2009
Uitgeverij
Vantilt, Uitgeverij
ISBN
9789460040160
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic