Jan Sierhuis, een leven voor de schilderkunst

0

Een intiem portret van een van de belangrijkste eigentijdse Nederlandse kunstenaars
Jan Sierhuis, een leven voor de schilderkunst vertelt het opvallende levensverhaal van de Amsterdamse kunstenaar Jan Sierhuis (1928). Het overlijden van zijn vader toen hij twee was, de armoede uit zijn jeugd en zijn ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden grote invloed op zijn leven en werk. Toch is Jan Sierhuis geen verbitterd mens geworden. Hij is weliswaar koppig en rusteloos, maar ook sociaal bewogen en vredelievend.
Sierhuis is een expressionist pur sang, met een onstuimige schilderstijl. De vitaliteit spat van zijn doeken en plaatst hem, samen met Appel, Corneille en Lucebert, in het centrum van de naoorlogse ontwikkelingen in de kunst. Bevriend met vele beroemde kunstenaars, schrijvers en dichters, is hij altijd zijn eigen onafhankelijke weg blijven volgen. Nog steeds bouwt Jan Sierhuis voort aan zijn inmiddels indrukwekkende oeuvre, dat geliefd verguisd is.
Jan Sierhuis, een leven voor de schilderkunst is een intiem en authentiek portret van een kunstenaar die openhartig vertelt over zijn geschiedenis, zijn lief en leed, zijn drijfveren en zijn werk. Het resultaat is een prachtig leesboek over een bijzondere man, die ondanks zijn grote internationale succes altijd een gewone Amsterdamse jongen bleef.
Carla Bogaards is dichter, romancier, freelance journa-list en docent schrijven.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
30 mei 2006
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046800263
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic