Janthe

0

De uit het Gooi afkomstige Morra Jetten beschrijft in Janthe - haar tweede roman - het dagelijks leven vanuit een breed perspectief en een diepe interesse.
Zwart en wit bestaan niet, alle kleuren er tussen in wel. Morra Jetten ziet en voelt niet alleen al deze kleuren en hun extremen, zij zet ze ook nog om in woorden en herkenbare gebeurtenissen.
Janthe is een roman waarin je beslist het verhaal van iemand uit je omgeving herkend. Iedereen kan genieten en lachen om de mol en de zalm. En een baas als Gaetano? We kennen ‘m allemaal! Ruth en Rik vertonen bekende trekjes en gedrag dat wisselt tussen begrijpelijk subtiel en onbegrijpelijk extreem. Samen vormen zij een invloedrijke stroom die uiteindelijk iedereen -gewild of niet - meesleurt.

Na het lezen van Janthe besef je hoe weinig oprechte aandacht er is voor de stromingen ‘achter de voordeur’ en de hedendaagse problemen. Morra Jetten schrijft er intrigerend over: vooroordelen, egoïsme, kortzichtigheid, geweld, mishandeling en obsessieve liefdes.

Maar, dat is niet het enige: Morra Jettens woorden dringen diep in je hart. Het gevoel, de kleuren en fantasieën blijven je bij, samen met de vraag: ‘Waarom?’
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
31 mei 2008
Uitgeverij
Boekenplan
ISBN
9789086660544
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic