Japanse houtsneden 1: Een avond uit in Japan

0

Marc Kleijnen dompelt ons onder in het uitgaansleven, neemt ons mee op zwoele avonden en leert ons over de vele Japanse tradities. Hij licht een tip op van de sluier van dit nog altijd mysterieuze land.
'Een avond uit in Japan' is deel 1 van een reeks van 5 die de komende drie jaar zal verschijnen, telkens vergezeld van een tentoonstelling in Museum Mesdag.
De delen samen geven een prachtig inzicht in de Japanse cultuurgeschiedenis en in de rijke thematiek van Japanse houtsneden. Na 'Een avond uit in Japan' volgen:
'Helden en schurken in Japan', 'Op pad in Japan', 'Leven in Japan','Natuur in Japan'
Uit in Japan. De keuze is groot. Je kunt naar het Kabuki-theater, het sumo-worstelen of een geisha bezoeken. Daarnaast zijn er door het jaar heen talrijke feesten en festivals.
Dit uitgaansleven is vastgelegd op tal van houtsneden, vol details en van een virtuoze kwaliteit. In 'Een avond uit in Japan' staan de mooiste prenten van bekende maar ook minder bekende meesters.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
60
Laatste editie
16 oktober 2005
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
ISBN
9789058973252
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic