Jarmila

1

Wanneer een Parijse handesreiziger naar Praag reist om Boheemse apples te kopen, raakt hij aan de praat met een jonge staarthandelaar in opwindbare kunstvogels, die hem zijn tragische levensverhaal vertelt. Het verhaal van zijn onmoge lijke liefde voor jarmila, een mooie boerendochter die getrouwd is met een rijke ganzenboer.
Hij wil met haar een nieuw leven beginnen in Amerika, maar wat wil zij? De raadselchtige jarmila behandelt haar echtgenoot en haar minnaar even hardvochtig als de ganzen waarvean ze de veren uitrukt Voor wie kiest ze? En wie is de werkelijke vader van haar zoon? In het Boheemse dorp,waar iedereen van de affaire afweet,lopen de spanningen terug is in Parijs, door het hoofd van de handelsreiziger spelen. Als de concierge hem meldt dat er twee zwervers voor hem an de deur zijn geweest, een man en een kind, realiseert hij zich meteen om wie het moet gaan. Voor hij er erg heeft, speelt hij zelf een cruciale rol in deze onheilspellende Boheemse liefdes geschiedenis.
Jarmila is een meesterlijk kleinood: een briljant geconstrueerde novelle met een dubbele bodem. De gitzwarte ondertoon van de dorpsgeschiedenis symbollissert de gespannen sfeer van de vooroorlogse jaren. Deze zwarte parel uit Midden Europa is jaren lang verloren gewaand, maar werd midden jaren negenitg teruggevonden in Praag.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
19 maart 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Van Gennep B.V.
ISBN
9789055157419 , 9789461648778

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic