Je gezonde kern

0

Volgens de boeddhistische psychologie is ieder mens geboren met een geestelijk gezonde kern. Ch?gyam Trungpa laat zien hoe we onszelf en anderen kunnen helpen weer in contact te komen met die kern.

?Boeddhisme zal naar het Westen komen als een psychologie,? zo voorspelde de boeddhistische leraar Gh?gyam Trungpa ooit aan zijn leerling en bestsellerauteur Daniel Goleman. Dat hij gelijk gekregen heeft, blijkt onder meer uit de populaire mindfulness-cursussen, die op boeddhistische leest geschoeid zijn.
Dit boek bundelt lezingen die Trungpa aan westerse psychologen en therapeuten gaf.

Ch?gyam Trungpa (1940-1987) was een van de belangrijkste boeddhistische leraren in het Westen en is de oprichter van Shambala International, een wereldwijde organisatie van meditatie- en studiecentra.

[quote]
?Dit boek is een buitenkans voor westerse lezers die de visie van de boeddhistische psychologie op de mens willen begrijpen? ? Daniel Goleman, auteur van Emotionele intelligentie

Heruitgave
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
254
Laatste editie
24 mei 2011
Uitgeverij
Have, Ten
ISBN
9789025961398
Bestel dit boek vanaf  €18,50 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic