Jehan

0

Jehan kijkt op latere leeftijd terug op de belevenissen die hij had met zijn vriend Jan Maelwael en diens neven, Herman, Paul en Johan van Limburg. Jan die furore maakte aan het hof van Bourgondië, bracht zijn neefjes in contact met hertog Jan van Berry. Voor hem maakten zij de meeste van hun meesterwerken. Dit alles in de chaotische periode aan het begin van de vijftiende eeuw. Te midden van de 100-jarige oorlog, burgeroorlog, moord, verraad, belegeringen en epidemieën leefden en werkten deze Nijmeegse schilders aan de Franse hoven. Zij waren voor de grondstoffen voor hun verfpigmenten sterk van anderen afhankelijk. Ook voor de aanvoer van het zeldzame lazuriet, waaruit het kleurstof voor het hemelse blauw werd bereid. Als de levering van dit kostbare mineraal stokt, omdat de leverancier spoorloos verdwijnt, smeken de broers Jehan hen te helpen. Zij kunnen de bedreigde stad Parijs namelijk pas verlaten als zij hun opdracht voltooid hebben. Tot dan is hun leven niet zeker.

Peter Daanen schreef al meerdere historische romans die zich afspelen in het verleden van zijn woonplaats Nijmegen. Zijn debuut Jehan. De slag bij Niftrik, werd gevolgd door Jehan. Het laatste dal en de novelle De bedreigde vrede van Nijmegen. In 2012 verscheen de historische thriller De Nijmeegse Anjermoord.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
16 augustus 2012
Uitgeverij
Uitgeverij De Verteller
ISBN
9789079538348 , 9789491523007 , 9789491523014 , 9789491523038
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic