Jelle's weekdieren

1

De geweldig saaie maar ook ontzettend interessante axolotl, het nare maar toch zeer geliefde lieveheersbeestje, de wonderlijke seksuele aantrekkingskracht van de minotaurusmot, de ernstig bedreigde bladstaartgekko en het bijzonder geëmancipeerde zeepaardje: deze en nog veel meer dieren passeren de revue in 'Jelle's weekdieren'.

Op de van hem bekende enthousiaste en vermakelijke wijze beschrijft bioloog Jelle Reumer bizarre, eetbare, zielige, zeldzame en andere beesten, met oog voor pikante details. Reumer heeft een groot talent om in een korte schets met een hoog informatiegehalte een dier te typeren op een grappige, soms hilarische, soms filosofische wijze, waarbij grote thema's van het leven niet geschuwd worden. Samen geven ze een prachtig beeld van de enorme diversiteit aan dieren met hun specifieke eigenschappen en eigenaardigheden, waarin we onszelf maar al te gemakkelijk kunnen herkennen. In Jelle's weekdieren zijn columns nu gebundeld.

Verschenen in
Genre
Natuur
Laatste editie
16 maart 2015
Uitgeverij
Lias
ISBN
9789088030642

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Helma Koot Hebban Recensent

Humorvolle kijk op het veelzijdige dierenrijk

door Helma Koot op 16-10-2015

In Jelle’s Weekdieren zijn de columns gebundeld die bioloog en directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam Jelle Reumer wekelijks voor dagblad Trouw schreef. Hij laat de meest bizarre, eetbare, gevaarlijke, bizarre en zeldzame dieren de revue passeren. Ieder in zijn eigen hoofdstuk gecategoriseerd. Humorvol, wetenschappelijk en zo nu en dan filosofisch, beschrijft hij de specifieke...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic