Jeugd in het Romeinse Rijk

,

0

Wilhelm S. wordt geboren op 28 juni 1914 in Duits-Westafrika. Hij groeit op in Potsdam, de oude keizerlijke residentiestad, tot hij in 1938 opgeroepen wordt voor een militaire dienst. Hij dient in de speciale commando-eenheid van de roemruchte admiraal Canaris. In 1945 begint zijn leven als pastor van een kerkgemeente op de grens tussen West-Berlijn en Oost-Duitsland.
Het levensverhaal van de Duitse Wilhelm loopt als een rode draad door deze kleine geschiedenis van de Duitse natiestaat. Een fascinerende en gedetailleerde kijk op het woelige verleden van Duitsland. Vanaf het ontstaan in 1870 tot aan de Duitse hereniging in 1989. Een dramatische en bewogen periode, waarin Duitsland bijzonder snel opklimt tot een wereldmacht, maar ook twee wereldoorlogen verliest en extreem veel leed over Europa en de wereld brengt.
Giovanni Peirs toont aan hoe aarzelend en onzeker de Duitse natievorming verloopt en hoe het land met zijn identiteit blijft worstelen. Aan de hand van een heel persoonlijke biografie van een bevoorrechte getuige van de recente Duitse geschiedenis. Een eigenzinnige en uiterst interessante kijk op het leven van ‘gewone’ Duitsers in een in veel opzichten absurd tijdperk.
GIOVANNI PEIRS was tot 2002 directeur van de Belgische baksteenfederatie. Hij publiceerde verschillende columns over maatschappelijke vraagstukken, politiek en bouwkunde. Bij Davidsfonds Uitgeverij verscheen eerder Het Onvermogen, een familiekroniek van zijn Duitse schoonfamilie. Hij vertelt in dit boek het levensverhaal van de Duitse oom van zijn echtgenote.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
238
Laatste editie
23 april 2008
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058265081
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic