Jezelf kunnen, willen, durven veranderen

0

De laatste jaren worden we overspoeld door zelfhulpboeken. Door het lezen van dergelijke boeken kun je je depressieve gedachten, stress, vermoeidheid, angst en gebrek aan zelfvertrouwen onder controle krijgen. Helaas lijkt dat vaak sneller gezegd dan gedaan. Hoe komt dat toch?
Je weet door de nieuwe kennis immers wat je te doen staat. Wat maakt het proces van veranderen zo moeilijk? Kan je eigenlijk wel veranderen?
Precies over deze vragen gaat dit boek. In het eerste deel bespreekt Jan Verhulst drie niveaus van verandering. Veranderingen kunnen plaatsvinden in gedrag, in denken en in voelen. In het tweede deel wordt ingegaan op de mogelijke problemen die zich kunnen voordoen bij verandering.
Dit boek is bedoeld voor iedereen die serieus heeft besloten zichzelf te veranderen. De zeer heldere tekst laat zien waarom veranderen zo moeilijk is. De vele vragenlijsten en praktische voorbeelden bieden een handvat om je weerstand tegen verandering - hoe moeilijk ook - misschien toch te overwinnen.
Dr. J.C.R.M. Verhulst is zelfstandig gevestigd als geregistreerd klinisch psycholoog en verzorgt adviezen en trainingen voor het bedrijfsleven. Hij is oprichter van het RET-instituut Zuid-Nederland, gevestigd in Eindhoven. Zie www.ret2000.nl.
Andere uitgaven van Jan Verhulst
RET-jezelf. Verstandig omgaan met problemen (8e druk 2005, ISBN 90 265 1765 3).
Rationeel Emotief Management. Leidinggeven met gevoel en verstand (3e druk 2005, ISBN 90 265 1764 5).
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
86
Laatste editie
04 januari 2007
Uitgeverij
Pearson Assessment and Information B.V.
ISBN
9789026517891
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic