Jezus wie ?

0

We kennen allemaal de Jezus van de Bijbel, de zoon van God, de man die water in wijn veranderde en verrees uit de dood. Maar hoeveel weten we echt van Jezus?
Dit rijkelijk gedocumenteerde boek beschrijft alles wat historische bronnen vertellen over het leven van de ware Jezus. Dat is niet erg veel, wat verwonderlijk is gezien de
enorme impact die Jezus heeft gehad op de geschiedenis. Wat we vooral leren is dat Jezus een idealist was die een weinig originele boodschap verkondigde, al onderscheidde hij zich door zich ook tot de armen en de verworpenen te richten. Een strategie had hij niet, de gave om mensen te begeesteren des te meer.
Het koninkrijk dat hij beloofde, is er niet gekomen. Op vele plekken op aarde heersen moord en vergelding, ook waar de christelijke leer zich heeft verspreid. De balans is niet fraai. Misschien zou Jezus wel beschaamd zijn als hij zou zien wat er van zijn boodschap is terechtgekomen?
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
286
Laatste editie
01 januari 2011
Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts
ISBN
9789089310644
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic