Jij bent je brein

,

11

Hoe werkt je geheugen? Kun je je brein trainen zodat je hogere cijfers haalt? Verraden je hersenen of je verliefd bent of niet? En waarom gedraagt je grote broer of zus zich de laatste tijd zo vreemd?
De ontwikkeling van de hersenen, opmerkelijke hersenziekten en de oorsprong van ons gedrag: al deze thema s komen uitgebreid aan bod in dit boek. Vol vaart en humor behandelen Dick Swaab en Jan Paul Schutten ook lastige onderwerpen als de vrije wil en het religieuze brein. Zo maken zij van Jij bent je brein een prachtige mix van alles wat je móét weten en alles wat je wílt weten over je hersenen.

Dick Swaab is een internationaal befaamd hersenonderzoeker die een team leidt aan het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen. Het eerder verschenen Wij zijn ons brein is in tien talen vertaald en het best verkochte breinboek in Nederland ooit.

Jan Paul Schutten behoort al jaren tot de beste schrijvers van informatieve kinderboeken. In 2008 won hij de Gouden Griffel voor Kinderen van Amsterdam. Hij weet zelfs de ingewikkeldste materie voor jong en oud toegankelijk te maken en geldt dan ook als een van de meest gelezen non-fictieauteurs voor kinderen én hun ouders.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
98
Laatste editie
16 april 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789045023632 , 9789047618812


Bestel dit luisterboek voor  €10,35 bij

bestellen

Lezersrecensies (1)

Kinderboek (ook leuk voor volwassenen)

door: Elma Hafkamp 1 like
Ik dacht een opvolger te hebben gekozen van het eerste boek van Dick Swaab. Dat bleek niet zo te zijn. Deze versie is een vereenvoudigde uitgave voor kinderen. Maar maakt de werking van het brein in 90 pagina’s ook duidelijk aan volwassenen. De structuur van het boek markt het ook leuk leesbaar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic