Jill, de vrouw die niets kan vergeten

5


Jill Price & Bart Davis, Jill, de vrouw die niets kan vergeten.
Jill Price onthoudt alles. Het is voor haar onmogelijk om iets, wat dan ook, te vergeten! Ze is de eerste mens ter wereld bij wie een geheugenaandoening is vastgesteld die men "hyperthymestisch syndroom" noemt het systematisch en automatisch herinneren van bijna elke dag in haar leven sinds haar veertiende. Vraag haar naar een willekeurige dag in haar leven, en ze kan vertellen wat voor dag in de week dat was, wat ze die bewuste dag deed en wat er zich in de wereld afspeelde. Haar herinneringen voelen aan als scènes uit videofilms: ze spelen constant af in haar hoofd, voor– en achteruit, springend door de jaren, zonder dat Jill ze kan stoppen. Jill, de vrouw die niets kan vergeten is het onvergetelijke verhaal van Jill, en hoe zij probeert zich met haar "ziekte" te verzoenen. Hoe is het om met zo"n geheugen te leven, terwijl niemand beseft wat je meemaakt, zelfs de artsen die je behandelen niet? Dit fascinerende boek verandert je gedachten over het geheugen voorgoed.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
25 juni 2010
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9789049200428

Lezersrecensies (1)

Recensie Jill, de vrouw die niets kan vergeten

door: Josje Frumau 1 like
De eerste helft van dit boek vond ik wat minder. Er wordt dan best wel diep ingegaan op hoe het geheugen werkt en wat voor soorten geheugens je hebt e.d en dat was best wel moeilijk te volgen. De tweede helft ging meer over de emotionele kant van het verhaal en dan begrijp je ook wat heb hebben van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic