Jong

,

0

Je bent jong... en hebt al het nodige meegemaakt. Dat geldt in elk geval voor de jongeren in dit boek. Zo is er Floor, die spastisch is, maar ondanks haar handicap (of misschien wel dankzij haar handicap) een succesvol stand-upcomedian is geworden. En dan is er Cees, die op zijn negentiende vader werd en ineens voor een gezin moest zorgen. En Brenda, die toen ze zes was ernstig verbrand raakte en moest leren leven met de littekens.
Op onopgesmukte wijze vertellen jongeren over hoe hun leven ingrijpend veranderde door een ziekte, handicap of gebeurtenis. Het resultaat is een boek met aangrijpende maar bovenal ook hoopgevende verhalen van sterke, jonge mensen. Jong is gebaseerd op het gelijknamige en goed bekeken televisieprogramma van de EO, dat sinds 2005 wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos. In het najaar van 2009 zal een nieuwe reeks afl everingen op televisie te zien zijn. Een aantal van die verhalen staat ook in deze bundel.
Manuel Venderbos wilde als kind voetballer worden. Na verschillende studies en baantjes kwam hij in 2001 bij de EO terecht, waar hij jongerenprogramma’s als Fataal en Jong, en het medische programma Afslag UMC presenteert.
Fiona Rempt wilde altijd al schrijfster worden en besloot dan ook om van schrijven haar werk te maken. Ze maakt het liefst kinderboeken. Haar recentste boeken zijn Lux (een origineel en grappig dagboekverhaal) en Rico is niet bang (een Gouden Boekje).
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
221
Laatste editie
14 november 2009
Uitgeverij
Overamstel Uitgevers
ISBN
9789049923846

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic