Jongens zijn slimmer dan meisjes en andere mythes over leren en onderwijs

,

1

Zittenblijven heeft een positief effect op leren. Grotere scholen zijn beter dan kleine. Nieuwe technologie veroorzaakt een revolutie in het onderwijs. We gebruiken maar 10% van onze hersenen.

Onderwijs is als het weer: iedereen praat erover, iedereen denkt er veel over te weten. We hebben er allemaal een mening over omdat we allemaal betrokken zijn. Dit boek neemt indianenverhalen over onderwijs onder de loep en weerlegt ze op basis van recent onderzoek. Hardnekkige clichés over leren, technologie in de klas, neurologie en onderwijsbeleid worden een voor een tegen het licht gehouden, waar nodig worden ze doorprikt. Zo sneuvelen onder andere leerstijlen, blijken baby's niet slimmer te worden van klassieke muziek, en wordt er aangetoond dat jongens niet beter zijn in wiskunde.Jongens zijn slimmer dan meisjes is een ware revelatie voor iedereen die betrokken is bij onderwijs, van leerkrachten en ouders tot managers en opleidingsverantwoordelijken of onderwijsbestuurders.

Verschenen in
Genre
Onderwijs & Wetenschap , Business & Management
Aantal pagina’s
139
Laatste editie
19 februari 2013
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789081516372

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

Mythes en misvattingen in het onderwijs

door Nina Sijtsema op 30-09-2015

Iedereen is bezig met het onderwijs, we hebben er allemaal wel een mening over en denken er iets over te weten. Dit komt omdat we betrokken zijn; het ons allemaal aangaat. Toch is er misschien wel geen ander gebied waarin zoveel mythes en misvattingen bestaan. Pedro de Bruyckere en Casper Hulshof laten in dit overzichtelijk en toegankelijk boek een aantal hardnekkige mythes de revue passeren. In...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic