Juliet, naakt

22

Annie en Duncan lijken als puzzelstukjes bij elkaar te passen, alhoewel Duncans obsessie voor Tucker Crowe – de teruggetrokken, gekwelde songwriter – nooit veel ruimte liet voor iets betekenisvols als een huwelijk en kinderen. Of voor gesprekken over iets anders dan de verdwijning van Crowe na een mysterieus incident in het toilet van een nachtclub twintig jaar eerder.
Annie begint zich af te vragen of ze niet eigenlijk vijftien jaar verspild heeft aan een slechte relatie, vastgeroest in een saaie baan in een dorp aan de sombere oostkust van Engeland.
Wanneer Tuckers platenmaatschappij plotseling een nieuwe versie van zijn beroemdste album uitbrengt, Tuckers eerste wapenfeit sinds decennia, en Annie niet begrijpt wat er zo goed aan is, vindt Duncan troost bij een ander.
Het blijkt dat Annie niet alleen staat in haar mening over het nieuwe album. Als zij een beoordeling op een fanwebsite plaatst, krijgt zij een reactie uit totaal onverwachte hoek.
Nick Hornby’s nieuwe roman, twee jaar na Smak, gaat over creativiteit en obsessie, en over hoe twee eenzame mensen elkaar geleidelijk aan kunnen vinden.

Nick Hornby (1957) is een Engels schrijver. Zijn eerste boek Voetbalkoorts over zijn levenslange liefde voor voetbalclub Arsenal, werd meteen verfilmd. Vervolgens verschenen de romans High Fidelity, Een jongen, Een lange weg naar beneden en Smak, waarvan de twee eerstgenoemde titels ook een verfilming gekregen.
In 1999 kreeg Hornby de E.M. Forster Award van de American Academy of Arts and Letters.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Janet van der Lee
Laatste editie
01 september 2009
Uitgeverij
Atlas-Contact
ISBN
9789045016009
Advertentie

Lezersrecensies (3)

Herkenbaar voor muziekfans

door: karlaleest 1 like
De fictieve singer-songwriter Tucker Crowe staat centraal in "Juliet, naakt" van Nick Hornby. Deze Britse auteur behoort al jaren tot mijn favorieten, vooral dankzij "High Fidelity" en "Een jongen". Die twee romans werden trouwens met succes verfilmd. Het werk van Nick Hornby krijgt wel eens het...

Schrijver om te onthouden

door: weaverannie 1 like
Bij het lezen van het eerste deel werd ik al enthousiaster. Het boek was geestig, de personages kwamen echt tot leven (en er waren nog al wat personages) en je bleef lezen, omdat het zo prettig weglas. Maar toen het deel bereikt werd, waarbij alle mensen bij elkaar kwamen, gebeurde er eigenlijk...

Recensie Juliet, naakt

door: Elbert Grift 1 like
Duncan is een overenthousiaste fan van Tucker Crowe, een rockartiest, die na zoveel jaren weer eens een album op de markt brengt. De obsessie is zo erg dat het huwelijk met Annie er onder gebukt gaat, als Annie echter het eerste proefexemplaar op de mat vindt gaat alles ineens een andere wending...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic