Kafka Voor beginners

,

3

Lijsten 2
Graphic novel over het leven en werk van Franz Kafka. Kafka schreef in de traditie van de echte Jiddische vertellers, met hun verhalen vol bizarre fantasie, absurdisme en zelfspot. Wat hij aan deze traditie toevoegde was een bijna ondraaglijke vorm van bewustzijnsverruiming. Vervreemd van zijn wortels, zijn familie, zijn omgeving en vooral van zijn eigen lichaam, schiep Kafka een unieke literaire taal. Wereldberoemd werd hij met boeken als Het slot en Het proces.

Robert Crumb (1943) is de schepper van Fritz the Cat, Mr. Natural en andere legendarische stripfiguren. Hij is een van de pioniers van de Amerikaanse underground-strip. Hij tekende voor tijdschriften als Newsweek en People. Zijn werk werd tentoongesteld in onder meer het Museum of Modern Art in New York en zijn boeken zijn overal ter wereld vertaald. Op dit moment werkt hij aan de verstripping van het bijbelboek Genesis, die in 2007 verschijnt.
Verschenen in
Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Vertaald door
Pieter van Oudheusden
Laatste editie
09 augustus 2013
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789054921059

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic