Kameraad Scheermes

5

Artikelen 1
Jonathan Finkel, een bekende schilder, wordt veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn ex-vrouw Sofia. In de cel begint hij met het noteren van de dingen die voorafgingen aan haar dood: de jarenlange depressie die hem tot twee zelfmoordpogingen dreef, zijn opnames in psychiatrische klinieken in Duitsland en Nederland en de elektroshocktherapie die hij onderging. Als een rode draad door het verhaal loopt het verdriet om zijn dochter, die hij door toedoen van zijn vrouw niet mag zien.
Dán neemt een naamgenoot van Rogi Wieg, auteur van deze roman, het verhaal over. Wieg heeft macht over Finkel wanneer deze, overmand door gruwelijke herinneringen, niet verder kan vertellen. Ze zijn verschillend van aard maar ze hebben grotendeels hetzelfde meegemaakt. Dit gemeenschappelijke gevoel dwingt Finkel en Wieg tot het maken van keuzes die voor hen beiden onvoorziene en verstrekkende gevolgen hebben.
'Kameraad Scheermes' is een vervreemdende en complexe thriller. De auteur beschrijft op onthutsende maar ook geestige wijze de lijdensweg van iemand die lange tijd op de rand van het bestaan balanceert. De rol van psychiaters, het gedrag van patiënten, suïcidepogingen en medische successen (en missers) worden haarscherp beschreven.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
16 januari 2003
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029556446


Artikelen over Kameraad Scheermes

  Meer artikelen
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic