Kansen voor kinderen

,

0

26.687 minderjarigen zitten in de bijzondere jeugdzorg, 3.736 jongeren staan op een wachtlijst, 5.600 verschillende hulpmodules werden geïnventariseerd… Cijfers, getuigenissen, wetenschappelijke duiding, de ervaringen en kennis vanuit het werkveld en de sectoren in de ad hoc commissie Jeugdzorg van het Vlaams Parlement reveleren dat verandering nodig is. De gelijkenis met de analyse die meer dan tien jaar geleden plaatsvond in een gelijkaardige commissie is pijnlijk. Indien er nu niets gebeurt, zullen we binnen tien jaar van een maatschappelijk drama spreken. Zo er nu al geen sprake van is.

Dat betekent niet dat opnieuw moet worden begonnen. Het betekent wel dat er glasheldere keuzes moeten worden gemaakt. Alle geledingen en betrokkenen uit het werkveld getuigen van een niet aflatend engagement, van een weerbaarheid en van een dynamiek. Er is voldoende kennis aanwezig voor een doordachte analyse en om een frisse en vernieuwende invalshoek op deze sector te hebben.

Daarom is dit boek samengesteld. Met zaken die aan het denken zetten. Met bijdragen die stuk voor stuk bovenstaande illustreren en staven. Met tien klemtonen die samenvatten wat er moet gebeuren om de jeugdhulp, de jeugdzorg en het jongerenwelzijn op goede sporen te zetten.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
206
Laatste editie
31 oktober 2011
Uitgeverij
Garant Uitgevers
ISBN
9789044128154

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 21,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 21,90
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic