KAREN, DE VROUW MET ZEVENTIEN PERSOONLIJKHEDEN

8

Top25's 2
In 1989 stapt een onopvallende vrouw de praktijk van Richard Baer binnen. Ze heet Karen en staat op het punt om in te storten. Ze vertelt dat ze door haar man wordt geslagen, dat haar moeder geld van haar steelt, dat ze pijn heeft en dat ze wil sterven. Richard neemt haar in behandeling en na enkele sessies vertelt Karen dat ze af en toe stukken tijd mist, alsof ze er niet bij was. Na enkele weken begint het Richard te dagen: Karen heeft een meervoudige persoonlijkheidsstoornis.

Gedurende de daaropvolgende vijf jaar werken Richard en Karen samen aan haar herstel: ze ontdekken zeventien verschillende persoonlijkheden, die al sinds haar jeugd in Karen wonen en haar beschermen tegen haar ondraaglijke leven.

Karen, de vrouw met zeventien persoonlijkheden is het verbazingwekkende verslag van de reis die Richard en Karen samen hebben gemaakt om de zeventien persoonlijkheden te leren kennen, en uiteindelijk door hypnose te laten samenvoegen tot de Karen die ze vandaag de dag is: een jonge, sterke, gelukkige vrouw, en moeder van twee kinderen.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
01 juni 2010
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9789022549063

Lezersrecensies (1)

openhartig verhaal van Karen én haar behandelaar Richard Baer

door: gretige lezer 1 like
Dit boek met grote interesse gelezen! Hoe een vrouw haar mishandelingen heeft kunnen overleven door haar zeventien persoonlijkheden. En hoe één van haar persoonlijkheden besloot om in behandeling te gaan. Een behandeling die jaren heeft geduurd waarbij het vertrouwen in elkaar een zeer belangrijk...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic