Kascha

3

Kascha heeft heimwee. Sinds ze met haar Sinti-familie naar een stad in Noord-Duitsland is verhuisd, stapelen de problemen zich op. Waarom mogen haar klasgenoten haar niet? Waarom storen de buren zich aan haar familie? En er zijn niet alleen problemen op school en met de buurt. Haar zus wil van huis weglopen en haar grootvader ligt op sterven. Dan komt er een hevige sneeuwstorm en verandert alles. Noord-Duitsland wordt van de rest van de wereld afgesloten. Niets blijft zoals het is en Kascha beleeft een waar wonder.

Anne Voorhoeves eerste roman Liverpool Street werd enthousiast ontvangen en won internationaal diverse prijzen. Ook haar andere romans, zoals 21 juli, Unterland en Nanking Road wisten veel lezers te raken.

Verschenen in
Genre
Young Adult
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
24 november 2015
Uitgeverij
Callenbach
ISBN
9789026621468

Lezersrecensies (2)

Het zigeunerleven

door: Clas 1 like
Valentina Natzweiler is haar officiële naam, “Kascha” haar zigeunernaam. Dit verhaal vertelt over het reilen en zeilen van een zigeunerfamilie in het kleine dorpje Gross-Mooren. Kascha is elf jaar wanneer ze met haar familie verhuist van Zuid-, naar Noord Duitsland. De buren (gadjo’s = geen...

Vereniging van culturen

1 like
Valentina Natzweiler is haar officiële naam, "Kascha" haar zigeunernaam. Dit verhaal vertelt over het reilen en zeilen van een zigeunerfamilie in het kleine dorpje Gross-Mooren. Kascha is elf jaar wanneer ze met haar familie verhuist van Zuid-, naar Noord Duitsland. De buren (gadjo's = geen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic