Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kefir & Kombucha

Kefir, kombucha en gingerale, maar ook appelcider, jun, mede, lassi en amazaké. Allemaal zijn het gefermenteerde drankjes die lekker, dorstlessend en gezond zijn! In dit boek vind je meer dan 40 recepten om eenvoudig deze natuurlijk bruisende dranken zelf te maken en naar wens extra smaak te geven. Met slechts enkele ingrediënten maak je zo een gezond alternatief voor frisdrank uit de supermarkt.

Bij fermentatie worden de suikers en slechte bacteriën in levensmiddelen en dranken door natuurlijke micro-organismen omgezet in zuur, gas of alcohol. Denk aan appel voor cider, gember voor ginger bug en thee als basis voor kombucha. Het drinken van gefermenteerde drankjes heeft bovendien een positief effect op je gezondheid. Het bevordert de spijsvertering, verhoogt de productie van enzymen en is een bron van vitaminen.

Ga aan de slag met dit praktische boek en maak je eigen hibiscus-frambooskefir, melkkefir, kurkuma- gemberkombucha, appel-rodebietginger bug, tepache van ananas, Zweedse julmust en Russische kvas.

Toon details

Schrijf een recensie

Is Kefir & Kombucha het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Kefir & Kombucha

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.