Keizer Karel V

0

Op 21 september is het 550 jaar geleden dat de in Gent geboren Karel V overleed. Hij was de eerste keizer die regeerde over bijna de helft van Europa en in de Amerika’s. Sinds de ineenstorting van het Romeinse rijk, had geen enkele heerser geregeerd over een zo uitgestrekt rijk. En dat in een periode van ontdekkingsreizen, de verovering van Amerika, de renaissance, het humanisme, de opkomst van het protestantisme en het kapitalisme.
Veertig jaar lang regeerde Karel V en streefde onafgebroken naar vrede en christelijke en staatkundige eenheid. Maar uiteindelijk bracht zijn politiek slechts talloze oorlogen en zaaide hij verdeeldheid.
Dit compacte overzichtswerk bevat zowel voor het brede publiek als de geschoolde historicus toegankelijke geschiedschrijving over een man die door de speling van het lot buitensporig veel macht kreeg toebedeeld.
De auteur gaat niet op zoek naar de persoon van de keizer, maar meer naar zijn beleid en de gevolgen daarvan voor de wereldgeschiedenis. Hij laat in zeven thematische hoofdstukken zien hoe en waarom keizer Karel faalde. Met beknopte bibliografie, chronologie, overzichtelijke genealogieën, kaarten en een register van persoonsnamen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
286
Laatste editie
12 september 2008
Uitgeverij
VCL/West-Friesland
ISBN
9789059774070
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic