Keltisch graf

16

Ierland, hartje winter. Vlak voor kerst wordt in de omgeving van de Keltische grafplaats Newgrange een mysterieuze vondst gedaan: een verminkt veenlijk van een vrouw die een dode baby in haar armen houdt. Archeologe Illaun Bowe vermoedt dat ze is gestuit op een overblijfsel uit de steentijd. Maar wat blijkt? Het lichaam van de vrouw dateert uit de Middeleeuwen en dat van de baby uit 1961 ?
Dan wordt bij dezelfde grafplaats ook het verminkte lichaam aangetroffen van een plaatselijke bouwondernemer. Het spoor voert rechercheur Matt Gallagher en Illaun naar het nabijgelegen nonnenklooster Grange Abbey. Maar daar stuiten ze op een eeuwenoude muur van zwijgzaamheid ?

Dode lichamen, jong en oud; oudheid en moderne tijd zijn aanwezig in deze thriller die gecentreerd is rond Newgrange ten tijde van de winterzonnewende en rond een nonnenklooster dat al sinds de Middeleeuwen een bijzondere missie blijkt te hebben.

 


Verschenen in
Oorspronkelijke titel
A Carol for the Dead
Serie
Illaun Bowe (1)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Emile Salomons
Laatste editie
09 november 2005
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789056721701
Advertentie

Hebban recensie

    Eric Herni Boekverkoper

Maar jammer genoeg wordt Patrick Dunne door zijn Nederlandse uitgever behoorlijk in de wielen gereden...

door Eric Herni op 15-01-2006

In het Ierse plaatsje Newgrange wordt een mysterieuze vondst gedaan: een zwaar verminkt veenlijk van een vrouw, die een dode baby in haar armen houdt. Meteen wordt archeologe Illaun Bowe erbij gehaald, maar ondanks het vermoeden dat het om lichamen gaat uit de steentijd, krijgt ze vanwege de inspanningen van een machtige en ambitieuze projectontwikkelaar nauwelijks de kans om de grafplaats te...

Lezersrecensies (3)

Deugdelijk

door: Jeroen Beghin 1 like
Bij bouwwerken aan een hotel worden de lijken aangetroffen van een vrouw en een baby. De lichamen zijn in het veen geconserveerd gebleven, en archeologe Illaun Bowe wordt erbij gehaald. Zij reageert furieus op de bouwplannen: de site bevindt zich vlakbij een archeologische vindplaats. Even later...

Een goed boek dat lekker wegleest

door: Yankee-3706 1 like
Het boek begint mysterieus en je wil al meteen verder lezen. De schrijfstijl is prettig. Ondanks de dikte, zo'n 400 pagina's, heb ik het boek snel uitgelezen. Het is daarnaast ook een origineel en interssant verhaal met een hoofdpersoon zoals we ze niet vaak tegenkomen. De hoofdpersoon is namelijk...

door: Justine-4400 1 like
Ik vond het een lekker boek, wat lekker weg leest.
De spanning kwam soms om de hoek kijken maar toch wel wat weinig vond ik. Het archeologische gedeelte werd goed uitgewerkt, en aangezien ik helemaal gek ben van Ierland, van ik dit geweldig beschreven.
Het plot had wel wat spannender gemogen van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic