Keukens van Italie, De

0

Dit heerlijke kookboek is een lofzang op, en tegelijk een zeer persoonlijk overzicht van de regionale keukens van Italië. Antonio Carluccio heeft inmiddels zo’n tien bestsellers op zijn naam staan over de Italiaanse keuken, maar nog niet eerder heeft hij de fascinerende ontstaansgeschiedenis van de recepten uit de verschillende regio’s van Italië voor ons blootgelegd, die het Italiaanse koken zijn rijke, gevarieerde en kleurrijke karakter geven.

Antonio neemt de lezer meer op een gastronomische tournee door Italië, waarbij elke regio aan bod komt. Hij geeft uitleg over de essentie van elke regio, zowel door de schitterende foto’s en karakteristieke kleuren, mar ook door de tekst en de recepten. Ieder hoofdstuk biedt interessante informatie over de cultuur in de verschillende regio’s en de uiteenlopende culinaire tradities. Antonio kijkt naar de verschillende factoren die het eten en het koken be?nvloeden, inclusief geografische en historische feiten, en biedt veel informatie over regionale producten, inclusief de kazen, de wijnen en de speciale schotels uit de regio.

Zijn zorgvuldig geselecteerde recepten geven een indruk van het karakter van elke regio. Recepten uit het verleden zijn aangepast aan de kooktechnieken van vandaag, en de meeste regio’s in het boek bevatten een gerecht dat Antonio’s hedendaagse interpretatie vormt van de regionale culturele traditie.

Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
17 februari 2006
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers B.V.
ISBN
9789059561120

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 34,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 34,90
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic