Khadaffi's zondebok

2

Khaddafi"s zondebok is het aangrijpende, grimmige verhaal van Ashraf ElHojouj, een van de Zes van Benghazi, de zes verpleegkundigen die in 1999 in Libië werden opgepakt wegens het infecteren van 426 baby"s met het aidsvirus, landverraad en overspel.
In het jarenlange katenmuisspel dat Khaddafi met het Westen voerde werd Ashraf ElHojouj lid van de Libische jeugdbeweging, actief in de Revolutionaire garde en een ambitieus en voorbeeldig student gebruikt als zondebok. Als enige moslim van de Zes van Benghazi moest hij het zwaarst lijden onder de bizarre, politiek gemotiveerde aanklacht, die tot drie doodvonnissen leidde.
Ook al vreesde hij voor zijn leven, en dat van zijn familie zijn verloofde was hem al eerder ontvallen , de bizarre martelingen door dikwijls gedrogeerde militairen, al dan niet met behulp van een "Magic Machine", hebben Ashraf niet kunnen breken.
Sinds de vrijlating van de Zes van Benghazi in 2007 probeert Ashraf een nieuw leven te beginnen in Nederland, waar zijn familie eerder een veilig heenkomen vond.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
204
Laatste editie
30 september 2010
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029085601
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic