Kijk eens verder dan je neus lang is !

0

Meneer Wratneus en Cathelijne wonen allebei in Neuzenland. Daar kan je iedereen herkennen aan zijn neus. Cathelijne heeft de mooiste van Neuzenland. Maar Meneer Wratneus, die in het Grote, Grote Neuzenbos woont, wordt altijd uitgelachen om zijn dikke, lelijke neus. Daarom bedenkt hij een plan om van zijn neus af te komen. Wil je weten of iedereen in Neuzenland daar blij mee is en of het hem lukt? Duik dan met je neus in dit boek!
Bij het boek zit ook een CD met 9 Neuzenland-liedjes uit de gelijknamige musical die Magali op basis van dit boek schreef en die binnenkort zal worden gepeeld in een aantal theaters en op scholen.

Kijk eens verder dan je neus lang is!” is niet alleen geschreven om kinderen van een spannend en mooi verhaal te laten genieten, maar ook om hen te laten zien dat je niet te snel een oordeel moet hebben over iemand op basis van zijn uiterlijk.

Magali: “Hoe snel heb je niet een mening over iemand die aparte kleding of een bril draagt, dik of verlegen is, pukkels of een rare neus heeft. Soms moet je een beetje extra je best doen om iemand van een andere kant te zien. En dat laat het Neuzenland-verhaal aan kinderen op speelse wijze zien door middel van het van het boek, de liedjes op de CD en de musical in het theater.”

Een aantal scholen heeft “Kijk eens verder dan je neus lang is!” gekoppeld aan een anti-pest project.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
16 februari 2011
Uitgeverij
X.C. Werner
ISBN
9789081502825

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic