Kijk op karakter

,

0

Wie ben ik? Met de groeiende behoefte aan zelfkennis neemt de belangstelling voor psychologie en persoonlijkheid een hoge vlucht. Persoonlijkheidstests, assessments en enneagrammen zijn populairder dan ooit, maar hoe betrouwbaar zijn deze methoden? En wat zeggen deze tests precies over onze persoonlijkheid? Welke persoonlijkheidsonderzoeken kunnen de toets van de wetenschap doorstaan? In Kijk op karakter presenteren Utrechtse wetenschappers de nieuwste inzichten in de samenhang tussen persoonlijkheid en gedrag. De hoofdstukken spitsen zich toe op eten en emotie, leidinggeven, emotionele stoornissen, schoonheidsidealen, individualiteit van kinderen en persoonlijkheidsontwikkeling.
Deze bundel bevat de serie lezingen Kijk op karakter blik op de wetenschap van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht, die in samenhang met tentoonstelling Kijk op karakter in het Universiteitsmuseum Utrecht is geprogrammeerd.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
126
Laatste editie
15 mei 2009
Uitgeverij
Uitgeverij SWP B.V.
ISBN
9789066659377
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic