Kind van de rekening

3

Twee kinderen worden dood aangetroffen op de vloer van een kast - hun lichamen gewikkeld in doorzichtig plastic. Aanvankelijk ziet het ernaar uit dat dit voor de officier van justitie, Svea Lundström Duval, een eenvoudige zaak wordt. Ze is overtuigd van de schuld van beide ouders en heeft haar aanklacht al klaar. Maar tijdens het proces dringt het geleidelijk tot haar door dat er iets niet in de haak is. Waarom komen de verhalen van de getuigen niet met elkaar overeen? Wie liegt er? En hoe komt het dat de moeder van de kinderen niet op de beschuldiging reageert?

Om een antwoord op die vragen te krijgen, begint Svea haar eigen onderzoek. Hierbij stuit ze niet alleen op een aanzienlijk gecompliceerder verhaal, tevens wordt pijnlijk duidelijk dat een onbekende haar naar het leven staat.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Påtaglig risk att skada
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Katja Derks
Laatste editie
13 december 2010
Uitgeverij
R.L.Bezemer - de Rode Kamer
ISBN
9789078124306 , 9789078124764
Advertentie

Hebban recensie

    Diana Wienholds Hebban Recensent

Weinig vernieuwend en verrassend

door Diana Wienholds op 15-09-2010

Tove Klackenberg (1956) heeft rechten gestudeerd en in de Zweedse provincie Värmland als advocaat en officier van justitie gewerkt. Momenteel combineert zij haar functie als kantonrechter in Karlstad met het schrijven van thrillers. Kind van de rekening is haar debuutroman en werd door de jury van de Zweedse thrilleracademie uitgeroepen tot ‘Beste debuut van het jaar’. Kind van de rekening is...

Lezersrecensies (1)

door: nel jansen 1 like
In kind van de rekening lees je over een rechtszaak in verband met twee vermoorde kinderen. Kleintjes, een van drie jaar en een van een jaar.
Het hele boek gaat over die ene rechtszaak, met tussendoor steeds uitweidingen over de achtergrond van de personages, het waarom ze bij deze rechtszaak...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic