Kinderboeken schrijven

7

Lijsten 1

Hoeveel criteria zijn er voor het schrijven van een goed kinderboek? Volgens Wim Daniëls zijn dat er acht, waaronder echtheid, humor en vaart. De acht criteria die hij hanteert worden in dit boek hoofdstuk voor hoofdstuk uitgewerkt, aan de hand van veel voorbeelden. Kinderboeken schrijven is daardoor een heel praktische handleiding, zowel voor cursisten die een schrijfopleiding volgen als voor degenen die in hun eentje aan een eerste manuscript werken. Tegelijkertijd biedt dit boek een persoonlijke visie op het creatieve schrijven voor kinderen. Wim Dani is schrijver van een groot aantal succesvolle boeken voor kinderen en jongeren, zowel fictie als non-fictie.

Verschenen in
Genre
Onderwijs & Wetenschap
Laatste editie
14 november 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789045700984

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Informatief met hier en daar wat omslachtigs

door: Soferet 1 like
Kinderboeken schrijven is een dun boek met veel inhoud. In hoog tempo komen alle aspecten voor het schrijven van kinderboeken voorbij. Aan de hand van praktische voorbeelden ervaar je wat stijl, zinslengte en interpunctie kunnen doen voor je verhaal of juist niet. Wat betreft informatie is dit boek...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic