Kinderen als beroep

0

Wat komt er allemaal kijken bij het werken met kinderen van nul tot twaalf jaar?
Dat staat centraal in Rita Kohnstamm?s nieuwe boek Kinderen als beroep, dat speciaal is ontwikkeld voor mbo-leerlingen. Kinderen als beroep biedt een brede en herkenbare basis van de ontwikkelingspsychologie.
Het boek is prachtig vormgegeven, is full colour en zit boordevol ondersteunende foto?s en illustraties. Kinderen als beroep is thematisch opgezet volgens de kernactiviteiten, waaronder uitvoeren van de dagelijkse opvang, aanbieden van ontwikkelingsgerichte activiteiten, ondersteunen bij specifieke begeleidingsvragen, regie voeren en bevorderen van kwaliteit.
In vijftig korte hoofdstukken komen lichamelijke, cognitieve en sociale ontwikkelingen aan bod en worden belangrijke thema?s belicht als karakter, geweten, pesten, angst, broertjes en zusjes, problemen thuis, vriendschap en spelen. Elk hoofdstuk begint met een aansprekende quote of een kort praktijkvoorbeeld. Dan volgt de theorie die op zeer begrijpelijk niveau wordt uitgelegd. Belangrijke zinnen worden met highlights extra onder de aandacht gebracht. Elk hoofdstuk eindigt met een verdiepingsvraag. Het boek bevat een uitgebreid register, waardoor het een goede naslagfunctie heeft.
Kinderen als beroep:
? Bevat herkenbare en praktische voorbeelden uit de praktijk
? Is toegankelijk door zowel taal als vormgeving
? Geeft elke mbo-leerling praktische handvatten voor het werken met kinderen van nul tot twaalf jaar
Website
Bij het boek is een website ontwikkeld met een uitgebreide woordenlijst per hoofdstuk en een woordenlijst over het gehele boek, verdiepingsopdrachten (onderzoeksopdrachten, zelfbeeldopdrachten, observatieopdrachten en meningsvormende opdrachten) en diagnostische multiple choice toetsen.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
211
Laatste editie
29 januari 2011
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031381562

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 45,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 45,95
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic