Kinderen met een oorlog in hun hoofd

0

"Ex-kindsoldaten bestaan niet!" is zowat het eerste dat Lucas me heeft geleerd.
Het is niet het geweer dat het kind tot kindsoldaat maakt, het is de oorlog in zijn hoofd, de haat in zijn hart die het aanzet tot oorlogvoering met zijn omgeving. Destructie, zelfdestructie, afreageren.... de wanhoop, de pijn en de eenzaamheid uitschreeuwend!
In deze tijd van humanitaire crisis wordt de mensheid meer dan ooit opgeroepen om zich open te stellen voor wat er in de wereld gebeurt en zijn steentje bij te dragen tot de verbetering ervan. Ik wil graag dit boekje opdragen aan alle mensen die overwegen om kinderen en jongeren met een oorlog in hun hoofd in hun huis en in hun hart op te nemen. Het is een summiere weergave van de ervaring van 10 jaar House of Colours. Dit boekje heeft niet de pretentie enige waarheid te verkondigen. Laat het vooral moeilijke dingen bespreekbaar maken, laat het een spiegel zijn, een herkenningspunt, een ontmoeting op de weg die we samen proberen te gaan. Maar laat het u ook een hart onder de riem steken, een steun en een aanmoediging zijn om ervoor te blijven kiezen het goede te doen.
Hilde Stockman, 48 jaar,
Moeke van 4 kinderen, 2 adoptiekinderen, 3 pluskinderen, schoonkinderen, 5 kleinkinderen, en vele pleegkinderen, hun partners en kinderen...
"Moeke, ik wil niet dat jij vermagert" "Waarom niet?" "Dan past jouw hart niet meer in jouw buik en dan passen wij misschien niet meer in jouw hart."
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
72
Laatste editie
23 oktober 2015
Uitgeverij
Eigenboekuitgeven.com
ISBN
9789492247179

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic