Kinderklaas en Narren-Piet

0

Kinderklaas komt met de stoomboot uit Madrid en viert zijn verjaardag op de avond van 5 december. We zingen dan Kinderklaasliedjes en hij geeft ons kado's en surprises met verzen.
Kinderklaas kan ook Kinderklazien of Kidda Claus of Kidda Claudia zijn. Je herkent hem of haar aan de rode muts, de rode mantel, de staf en het paard. Dat paard kan ook een ezel zijn. Kinderklaas hoeft geen oude man met een witte baard te zijn maar het kan natuurlijk wel.
Kinderklaas krijgt hulp van Narren·Piet. Ook Piet de Nar of Narre Piet of Pieternel. Deze is geschminkt met kleuren, stippen en strepen. Vaak zit hij of zij nog onder het roet van een schoorsteen maar veel kinderen hebben nu centrale verwarming.
In de week voor de verjaardag van Kinderklaas zetten kinderen hun schoen en zingen liedjes in de hoop dat hij of zij daar wat lekkers in doet. Kinderklaas rijdt te paard over de daken en luistert of er goed gezongen wordt.
Sommigen spreken over Sinterklaas en Zwarte Piet. Dat mag maar leidt ook tot culturele verwarring.
Dit boek bevat een voorleesverhaal "Kinderklaas en de Geheimzinnige Brief" en 17 bekende Kinderklaasliedjes.
Acapulco Jones schrijft SF en is econometrist en wiskundeleraar.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
45
Laatste editie
15 september 2015
Uitgeverij
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789463189118
Bestel dit boek vanaf  €11,83 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic