King Suckerman

16

Top25's 1

We schrijven de jaren zeventig, de muziek van Captain Beefheart verovert het grote publiek. De nieuwe, trendy film King Suckerman waar iedereen het over heeft, draait binnenkort in de bioscoop. En Washington dc is een broeinest van racisme en drugs - een stad waar je gemakkelijk verkeerd afslaat en plotseling verzeild raakt in een hoop problemen. Dat overkomt Markus Clay en Dimitri Karras wanneer zij het pad kruisen van een ex-crimineel en zijn bende moordenaars. Clay en Karras belanden midden in een fataal afgelopen drugsdeal en stuiten op een berg geld dat niet van hen is... en op de mooie vriendin van drugsdealer Eddie Marchetti. Marchetti wil zijn geld én vriendin terug en slaat keihard om zich heen. Clay en Karras kunnen niet anders dan zichzelf verdedigen, keihard.

In King Suckerman zorgt George Pelecanos opnieuw voor vuurwerk. Dit is het eerste deel van een trilogie waarin Markus Clay en Dimitri Karras een hoofdrol spelen.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
King Suckerman
Serie
Markus Clay (1)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
17 augustus 2007
Uitgeverij
Anthos
ISBN
9789044305678 , 9789041412188
Advertentie

Hebban recensie

    Eric Herni Boekverkoper

In zijn totaliteit misschien geen slecht boek

door Eric Herni op 20-05-2004

maar George Pelecanos kan gewoon veel beter. ,Marcus Clay is een voormalige Vietnamveteraan die inmiddels een eigen platenwinkel heeft in Washington DC. Zijn beste vriend, Dimitri Karras, is de zoon van een Griekse immigrant die zijn draai nog altijd niet echt gevonden heeft. Hij leeft van dag tot dag, rookt en blowt, en verkoopt op straat soms wat hasj om van de opbrengst te kunnen leven. Als...


Lezersrecensies (4)

door: CrimeMan 1 like
Een van de beste thrillers die ook ooit las. Vanwege de sfeer, het tijdsbeeld, de muziek, het verhaal en het absolute mededogen dat er met iedereen is. Ook al is de misdaad vaak keihard en achteloos.

Aanrader

door: wouter-455 1 like
Vlot lezend en funky boek, Tarentino-style. Grappig en onderhoudend geschreven. Ok, er komt heel wat geweld bij kijken, maar de accurate schets van de jaren '70 (opkomst van de funk en disco) in een Amerikaanse grootstad kon mij als muziekliefhebber wel bekoren.

door: Doemoezi-3336 1 like
Enkel op het einde is dit boek wat te genieten. Zoals ik al in de vorige recensies opmerkte is het eerder American Trash, drugs, boose, ... no place to be voor mij. Het doet ook iets denken aan de Wild West, het recht in eigen handen nemen, enz.

Waar in zijn vorige werken er een pleiade van...

door: Pieterjan Dedecker 1 like
De tekst op de achterflap doet vermoeden dat King Suckerman een thriller is. Ik verwachtte zodoende een spannend boek met zeer veel actie, zeker geen literatuur. Toen ik begon te lezen, kwam ik bedrogen uit. Gedurende het hele verhaal valt Pelecanos' beschrijvende schrijfstijl op. Aan de hand van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic