Kip en mannetje Bib

,

0

Karst-Janneke Rogaar debuteerde in 2006 als illustrator met haar tekeningen voor de operaboeken van Frank Groothof. De recensenten schreven zeer lovend over haar werk. Met Kip en mannetje Bib debuteert ze als prentenboekenmaker.Karst-Janneke Rogaar verrast opnieuwIn heldere tekeningen laat Karst-Janneke Rogaar allerlei situaties zien die herkenbaar zijn voor kinderen. Kip en mannetje Bib spelen met ballonnen, lopen door de regen, voetballen en bouwen. Maar ze doen alles net een beetje anders dan je zou verwachten. Zo maken ze een boot van de boodschappen en varen ze zelf weg in de boodschappentas.

De meeste verhalen zouden in de werkelijke wereld plaats kunnen vinden, maar soms gebeuren er dingen die in het echt niet kunnen. Zo metselt Kip een toren die zich niet aan de natuurkundige wetten houdt. De humoristische clou zal een kind vaak een lach of de opmerking "dat kan toch niet" ontlokken.

De teksten van Frank Groothof versterken de verhaaltjes. Ze worden er zo mogelijk nog transparanter en geestiger door.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
05 juni 2008
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046803776
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic