Klappie

0

Klappie

Klappie Tsau denkt dat hij anders is, omdat hij tot het San-volk behoort.
Hij woont in Plakkersdorp, een sloppenwijk aan de rand van de stad.
Klappie voelt zich daar niet meer veilig. Hij wil vluchten, het liefst naar de Karoo-woestijn. Daar gaat hij op zoek naar zijn ware identiteit en naar zijn verloren stam. Samen met zijn vader wil hij met pijl en boog op wild jagen en de magische krachten van het San-volk ontdekken.
Wanneer Plakkersdorp wordt bedreigd door een bende die de huizen van vreemdelingen in brand wil steken en hen wil verjagen, vlucht Klappie voor zijn leven.
Zijn zoektocht door de Karoo-woestijn wordt een spannend avontuur, vooral als hij verdwaalt. Hij moet honger, dorst en angst voor vreemde mensen en wilde dieren overwinnen. Als hij uiteindelijk door een groep San wordt gevonden, komt hij in een bijzonder kamp terecht.
Daar gebeuren dingen die niet kloppen met zijn beeld van het San-volk.

Ashwin Moyene is geboren in het beroemde township Kliptown (Soweto) in Zuid-Afrika. Het is de plaats waar ook Nelson Mandela en aartsbisschop Desmond Tutu woonden. Ashwin schreef vrijheidsliedjes tegen de ondemocratische regering en werd daarvoor in de gevangenis gezet toen hij zeventien jaar oud was. In 1989 vestigde hij zich in Nederland en publiceerde enkele verhalen in de volgende bundels: Ridders en Rebellen (Ubugane), Ketters en Kapers (De Vijgenboom), Geuzen en Galgenaas (Olie en water meng nie) en Vliegende Krijtjes (De andere kant). Hij geeft veel lezingen door heel Nederland en combineert zijn verhalen met Afrikaanse muziek en dans. Dit is zijn eerste kinderboek.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
05 november 2011
Uitgeverij
Compaan Uitgevers
ISBN
9789490374617

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic