Kleding als taal

0

Met haar boek Kleding als taal maakt image consultant Eva Hollander ons ervan bewust dat we door middel van onze kleding uitdragen wie we zijn. Daarom is het goed te weten wat je kleding over jou vertelt. Het door de auteur ontwikkelde ‘stijlkwadrantenspel’ geeft technieken, handvatten, voorbeelden en inspirerende oefeningen om te ontdekken wie je bent en welke kleding bij je persoonlijkheid past. Ben je van nature ingetogen of extravert, neig je meer naar yin of naar yang, kies je voor een formele of een informele kledingstijl? Een belangrijk instrument om te bepalen welke kleding jouw uitstraling versterkt, is het innerlijk kompas. Wie op dat kompas vaart, brengt innerlijk en uiterlijk in balans, kan speels omgaan met vaste kledingcodes, maar is toch in verbinding met de wereld om zich heen. Kleding als taal verbindt spiritualiteit – komen tot je kern, het ervaren van je innerlijk licht – met de dagelijkse praktijk: wat zal ik vandaag aantrekken, of: hoe maak ik mijn werkkleding persoonlijk en representatief? Het boek stelt op speelse wijze indringende vragen aan de orde als: wie ben ik? Wat wil ik echt? Hoe laat ik mezelf zien? Het brengt een verdieping aan in het bestaande aanbod van boeken over kleur, kleding en stijl, en voorziet daardoor in een behoefte.

Eva Hollander (1962) geeft integraal kledingadvies aan particulieren en bedrijven. Ze werkt al negen jaar met haar ‘stijlkwadrantenspel’, de eerste methode waarmee je je essentie in beeld kunt brengen en vertalen naar kleding. Eva Hollander woont en werkt in Amsterdam (De Stijlstudio). Kleding als taal is haar eerste boek.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
239
Laatste editie
22 april 2011
Uitgeverij
Altamira-Becht
ISBN
9789069638607

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic