Klein Beertje en de witte beer

0

Het boek Klein Beertje en de witte beer gaat over een bruin beertje dat tijdens het spelen een witte beer vindt. Het witte beertje, IJslien, wordt door Papa Beer, Mama Beer en Klein Beertje in hun hol opgevangen. Helaas blijkt dat de andere bruine beren, de witte beer niet accepteren. Samen met Meester Beer zetten Papa Beer en Klein Beertje zich in om te zorgen dat de IJslien mag blijven. Ze gaan naar Grote beer. Die laat alle beren bijeenroepen. Tijdens deze berenbijeenkomst spelen Klein Beertje en IJslien een belangrijke rol. Ze weten alle beren te overtuigen dat IJslien mag blijven. Meester gaat dan iets verzinnen om het smelten van het ijs op de plek waar IJslien vandaan komt te stoppen. Ze bouwen een hol van bladeren. Als dit af is wordt er een groot feest gegeven.

Het verhaal behandelt enkele grote wereldse thema's, maar dan vertaald naar de wereld van de bruine beren. De huidige toestroom van asielzoekers en de discussies rond discriminatie zijn verwerkt met het aanspoelen van een witte ijsbeer in het bos van de bruine beren. Door de vertaling naar de fictieve berenwereld, wordt het thema inzichtelijk gemaakt voor kinderen en daarmee bespreekbaar tussen ouder en kind.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
48
Laatste editie
09 oktober 2015
Uitgeverij
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789463189453 , 9789463184755

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 13,25 Bestel het ebook bij Libris voor 3,33
Bestel het boek bij Blz. vanaf 13,25 Bestel het ebook bij Blz. voor 3,33
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic