Kleine vulkaantjes

,

0

Kleine kinderen kunnen je met hun woedeaanvallen tot wanhoop drijven. Kleine vulkaantjes staat boordevol informatie over de oorzaken van boosheid, woede en grensoverschrijdend gedrag bij kinderen tot vijf jaar.
Pudney en Whitehouse bieden empathische en effectieve strategieën om negatieve gevoelens te bestrijden en uitbarstingen te minimaliseren. Centraal staan daarbij grenzen stellen aan gedrag en een kind helpen om zich veilig te voelen. Aan de hand van eenvoudige activiteiten en oefeningen leren kinderen hun boosheid en woede op een positieve en constructieve manier te uiten.
Aan bod komen:
-de ontwikkeling en behoeften van kleine kinderen
-hoe kinderen de wereld ervaren en erdoor beïnvloed worden
-boosheid en woede herkennen en begrijpen
-verstandig reageren op boosheid en woede
-kinderen kalmeren en hun boosheid en woede veilig laten uiten
-de invloed van ouders en opvoedingspatronen
-de impact van scheidingen en andere ingrijpende gebeurtenissen
-de rol van vaders
Kleine vulkaantjes is praktisch, leerzaam en toegankelijk. Het biedt ouders en professionals een oplossingsgerichte methode om woede aan te pakken.
Warwick Pudney is psychotherapeut en geeft trainingen op het gebied van woedebeheersing. Hij is verbonden aan Auckland University of Technology. Éliane Whitehouse was onderwijzeres en psychotherapeut. Eerder verscheen van hen bij Nieuwezijds Een vulkaan in mijn buik.
Over Een vulkaan in mijn buik:
'Fantastisch speels en leerzaam boek met oefeningen naar leeftijd (5-10+).' - J/M
'Je krijgt meer inzicht in de oorzaak van zijn driftbuien. Alleen dat al helpt je om je kind beter te begrijpen en je meer te kunnen inleven.' - Groter Groeien
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
22 februari 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Nieuwezijds b.v.
ISBN
9789057123665
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic