Koe 80 heeft een probleem

0

Pakket bestaande uit boek en dvd over hetzelfde onderwerp
Eten moeten we allemaal. Zonder energie kunnen we niet leven. En dus is landbouw van levensbelang, voor iedereen. Maar wie heeft de 'landbouw' in handen? De boer en de boerin? Of de agro-industrie en de grootdistributie?
Ongeremde globalisering creëert chaos. De mondiale industriële landbouw ruïneert de familiale lokale landbouw en daarmee het leven en de welvaart van een paar miljard mensen op het platteland. 865 miljoen mensen hebben honger en van hen zijn er 600 miljoen zelf boer.
De toekomst zal uitwijzen of boer en consument terrein kunnen heroveren op de agro-industrie en de grootdistributie om die honderden miljoenen mensen opnieuw levenskansen te geven.
Dit is het verhaal van de mensen die zorgen voor ons voedsel. U kunt hen horen en zien op de bijbehorende dvd.
'Dat de opwarming onder ons goede leven op aarde bedreigt, dat weten we. Veel kleiner is het besef dat de verwaarlozing van het platteland, de honger en ondervoeding, de milieuvernietiging en de massale migratie ons verhinderen een mondiale welvarende samenleving uit te bouwen.'
Boek: met de steun van het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek (www.fondspascaldecroos.org) en van Vredeseilanden (www.vredeseilanden.be)
Dvd: i.s.m. Vredeseilanden, CSA, Oxfam Solidariteit, Wervel, RAD, CPE, Acord, Global Society en PALAtv, met steun van de Europese Commissie.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
254
Laatste editie
01 september 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Epo
ISBN
9789064454684
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic