Koekoekskind

0

Ze bestonden niet, ze hadden geen verleden, ze hielden hun mond. Meer dan zestig jaar hebben ze gezwegen, de kinderen van Belgische vrouwen en Duitse Wehrmachtsoldaten. De loden stilte was ook het lot van kinderen die in Duitsland werden geboren uit relaties van al dan niet verplicht tewerkgestelde Belgische vrouwen en Duitse mannen. Het verhaal van hun oorsprong behoorde tot de best bewaarde familiegeheimen.
In de loop der jaren verzamelden de oorlogskinderen stukken en brokken van hun geschiedenis: flarden van gesprekken, foto’s, brieven. Meestal blijft er echter een onbekende over: hun vader. Hardnekkig zetten ze hun zoektocht verder, ook al ontbreekt zijn naam, zijn geboortedatum, zijn legereenheid.
In Koekoekskind vertellen een zeventigtal Belgische oorlogskinderen voor het eerst over hun zoektocht, hun levensverhaal, de vijandigheid die ze ontmoetten en de zeldzame mooie momenten in hun bestaan. Dit is een ongeschreven geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en wat erna kwam.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
350
Laatste editie
28 augustus 2009
Uitgeverij
De Bezige Bij
ISBN
9789085421887
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic