Koele maan

2

Hartverwarmende roman over de relatie tussen een grootvader en zijn kleinzoon. Mead landde op D-day als parachutist in Normandië. Op weg naar Duitsland nam hij deel aan de gruwelijkste veldslagen uit de 2de W.O. Maar zijn zwaarste gevecht voert hij nu zijn vrouw Sophie is overleden aan kanker : een strijd tegen de eenzaamheid en de verschrikkelijk herinnering aan een in dag in 1945. Zijn 16-jarige kleinzoon Andrew, een depressieve, rebellerende middelbare scholier, is van school gestuurd en dreigt het verkeerde pad op te gaan. Mead stemt ermee in Andrew in huis te nemen om hem wat discipline bij te brengen, maar het contact tussen beiden verloopt erg moeizaam. In een laatste poging Andrew voor zich te winnen, neemt Mead de teenager mee op vakantie naar de stranden, bunkers en kerkhoven van Normandië. Wat begon als een moeizame relatie, groeit uit tot een ware vriendschap en verbondenheid, waardoor beiden weer durven te leven en lief te hebben.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
A. Verbeek
Laatste editie
01 januari 2003
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers B.V.
ISBN
9789056951719
Advertentie

Lezersrecensies (1)

schitterend boek

door: Jeroen 1 like
Een schitterend en ontroerend boek.
Zeker het stuk waarin de grootvader op bezoek ik bij de moeder van de Duitse soldaat die hij in de oorlog heeft doorgeschoten en waarvan zijn kleinzoon de persoonlijke spullen gevonden had.
Maar ook de relatie tussen de grootvader en kleinzoon....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic