Koken met Belgisch bier

0

Dit boek heeft vooral de bedoeling de lezer(es) te tonen dat bier gerechten zich niet hoeven te beperken tot stoofvlees of konijn, hoewel ook die twee klassiekers van de vaderlandse keuken aan bod komen, net als beignetbeslag.
Bij wijze van inleiding wordt ook een op het eerste gezicht vrij uitgebreid, maar eigenlijk heel summier overzicht gegeven van de Belgische biersoorten. Er komen geregeld andere boeken op de markt die een encyclopedisch overzicht geven, en het is enkel mijn bedoeling de dames en heren amateurkoks een idee te geven met welke grondstoffen ze werken.
Misschien moet je buitenlander zijn om te merken dat hier te lande het aanbod gewoonlijk al aan het raam geafficheerd wordt, dat je in de stomste boerencafé al een absoluut minimum van tien à vijftien biersoorten voorgeschoteld krijgt, dat alle biersoorten in hun eigen glas geschonken worden, dat veel cafébazen eerst een opleiding volgen om het bier op de juiste manier te behandelen.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
179
Laatste editie
01 september 2015
Uitgeverij
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789462547766
Bestel dit boek vanaf  €21,59 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic