Koken met confituur

, ,

0

JaKoken met confituur.
Of met jam. Of met gelei. Of met marmelade.

Dit boek laat je zien en beleven dat confituur niet alleen gebruikt kan worden als broodbeleg of in de
yoghurt, maar ook uitstekend kan dienen als ingrediënt in tal van culinaire gerechten.
Het boek toont je smaakmakende foto’s, makkelijk te volgen recepten en duidelijke ingrediëntenlijsten.
Alle ingrediënten zijn gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt om de hoek.

Als rode draad door het boek vind je diverse verhalen. Verhalen die allemaal vertrekken van – of
terug te brengen zijn tot – een of andere confituursoort. Verhalen die gaan van anekdotes tot weetjes,
van woordverklaringen tot beschrijvingen.

Het boek biedt tot slot een oplossing voor de restjes confituur die iedereen thuis wel in de koelkast,
in een voorraadkast of op de tafel heeft staan. Hiermee sluit het boek aan bij de huidige tijdsgeest
van minder weggooien en zoveel mogelijk uit de dingen halen.

...haal eruit wat erin zit!

Over de auteurs
Yleen Goffin:
‘Talen, zowel de Nederlandse taal als vreemde talen, zijn een passie van mij. Ik heb dan ook met
veel plezier meegeschreven aan dit boek, waarin je hier en daar een knipoog naar de herkomst
van woorden of verhalende teksten kan terugvinden. Ik ben geboren en getogen in de fruitstreek
en trots op dit boek, dat mensen hopelijk aanzet om onze fruitrijkdom voor honderd procent in te
zetten in de keuken!’

Maarten Simonis:
‘Als kok leerde ik het vak bij gerenommeerde restaurants als Inter Scaldes, Aux Armes de France en
Paul Bocuse. Tegenwoordig leg ik als jammaker in de Jambrouwerij mijn passie in het maken van
ambachtelijke Limburgse jams. Het gebruik van streekgebonden fruit en het ontdekken van oude
smaken staan in de Jambrouwerij centraal.’

Bart Le Roux:
‘Ik heb veel interessegebieden: grafische vormgeving, tekstschrijven, koken, fotografie... Sinds mijn
studie grafische vormgeving aan de Kunstacademie in Maastricht werk ik meer dan 25 jaar in de
reclame. Reizen, mijn moestuin en kunst en cultuur zijn bronnen van inspiratie, hetgeen ook in de
keuken tot uiting komt. Aan tafel komt alles en iedereen bij elkaar, elk bord is een optelsom van
opgedane ervaringen. Dat klinkt hoogdravend, maar zo zie ik dat niet. Ook een boterham met jam
kan een sensatie zijn!’
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
72
Laatste editie
22 november 2015
Uitgeverij
Stefaan Van Laere/Uitgeverij Partizaan
ISBN
9789492007315

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95
bestellen
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic