Koken met contrast

,

0

Net zo lekker eten in een ziekenhuis als in een duur restaurant? Koken op hoog niveau in grote hoeveelheden en voor alle mensen? Ook voor mensen met een dieetbeperking?

Ja, dat kan. De keuken van het Catharina-Ziekenhuis in Eindhoven is het bewijs. Hier kookt Frans Gerrits, meesterkok en man met een missie. Jaren geleden verliet hij het fornuis van sterrenrestaurants voor dat van het ziekenhuis. En met succes, want in de wijde omgeving weet men dat het eten in het Catharina-Ziekenhuis van bijzondere kwaliteit is. De keuken van Frans Gerrits heeft daarmee een voorbeeldfunctie gekregen.

Een greep uit de heerlijke gerechten in dit boek. Peterseliesoep met kwartel, Rouget met aceto balsamicodressing en courgette met wortel en zeekraal, Lamsrack met groene kruidenkorst, Bladerdeegtaartjes met rood fruit, een saus van frambozen en verse vijg met romanov-saus.
Lekker, gezond en voorzien van tips en aanwijzingen om aan alle individuele wensen te kunnen voldoen.

Dit is een bijzonder kookboek. Demonstreerde Frans Gerrits in zijn eerste boek, Cucina Catharina, hoe ook in de grootkeuken van een ziekenhuis op hoog niveau gekookt kan worden, in dit nieuwe boek laat hij zien waar hij zijn inspiratie vandaan haalt én wie hij inspireert. Hij maakte dit boek samen met zijn vrienden: Gerard Wollerich van Restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode, Hein Willemsen van De Hofstee in Bladel, Johan van Groeninge van Avant-Garde Van Groeninge in Eindhoven, Nico Boreas van Restaurant Boreas in Heeze, Peter Koehn van de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven, Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen, Jacques van Bragt van Patisserie en chocolaterie Van Bragt in Geldrop, Dick Middelweerd van de Treeswijkhoeve in Waalre, Gerrit Greveling van Chalet Royal in ’s-Hertogenbosch, Angela van Enckevort van IJssalon Hartentroef in Someren.
Het is de top van de Brabantse gastronomie. Ze delen één passie en één missie: bijzonder lekker eten is voor iedereen.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
17 november 2010
Uitgeverij
Sjaalman Media
ISBN
9789081589017
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic