Koken Over de oorsprong van de mens

0

Artikelen 1

Het geheim van het vuur - Over de oorsprong van de mens - Waar komen we vandaan? - Wat onderscheidt ons van de dieren?
Wetenschappers zoeken de verklaring in onze evolutionaire geschiedenis. Na vele decennia waarin een bevredigend antwoord op zich liet wachten, biedt dit boek een even verrassende als overtuigende verklaring voor het ontstaan van de mens, zo'n twee miljoen jaar geleden.
Het leren beheersen van vuur en vooral het koken van voedsel boden onze voorouders ongekende voordelen: een veiliger leven op de grond en voedzamer voedsel. Een fundamentele verandering van de anatomie en de hersenen was het gevolg.
Het leven rond een kampvuur, het verzamelen van voedsel en het bereiden ervan, maakten de mens echter ook kwetsbaar. Een nieuwe sociale structuur was het gevolg: het huishouden. Richard Wrangham maakt op heldere wijze duidelijk dat door de beheersing van vuur en het koken van voedsel apen mensen werden.

Richard Wrangham is hoogleraar biologische antropologie aan Harvard. Hij was een student van Jane Goodall. In Oeganda bestudeert hij het gedrag van chimpansees. Hij is co-auteur van Agressieve mannetjes.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
272
Laatste editie
08 mei 2009
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046805862


Artikelen over Koken Over de oorsprong van de mens

  Meer artikelen
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic