kom van dat dak af bk+cd

0

Eind 2009 is het vijftig jaar geleden dat Kom van dat dak af werd opge¬nomen. Dit legendarische lied van Peter en zijn Rockets was de eerste echte Nederlandse rockplaat. Om dat te vieren presenteert Uitgeverij Rubinstein een boek en cd met muziek uit deze periode. Samenstelling: Constant Meijers. Met een voorwoord van Co de Kloet.
Het lied sloeg in als een bom, niet eerder was met zoveel overtuigings¬kracht een Nederlandstalige rock & roll-plaat opgenomen. Koelewijn onderscheidde zich in vrijwel alles van de eerdere Nederlandse rock & roll-artiesten. Niet alleen schreef hij zijn eigen liedjes, hij deed ook nog eens geen enkele moeite zijn Brabantse tongval te onderdrukken, ten gunste van het Algemeen Beschaafd Nederlands van de Hilversumse omroep- en platenbazen. Ook gaf Koelewijn als het te pas kwam een Amerikaans uitge¬sproken lettergreep aan zijn tekst mee. Constant Meijers.

Het boek verhaalt van de making of van Kom van dat dak af! en de betekenis van het lied voor de Nederlandse popgeschiedenis.

De cd bevat naast verschillende versies van Kom van het dak af! (waaronder een Zweedse en Duitse) al het vroege werk van Peter en zijn Rockets (zoals Marijke, De hele stad is gek en dol, Laat me los, Veertig rovers en vele anderen).

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
26
Laatste editie
09 november 2010
Uitgeverij
Rubinstein b.v.
ISBN
9789047609360
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic